Youngtimer importeren zonder zorgen

Hebt u een youngtimer in het buitenland gezien, maar twijfelt u over de technische staat? Of weet u niet precies hoe u (financieel) het maximale eruit kunt halen? Dat zijn typische vragen die kunnen spelen bij de aankoop én import van een youngtimer.

In theorie kunt u natuurlijk prima zelf een youngtimer importeren, maar hoe fijn is het als u vertegenwoordigd wordt door een expert die van de hoed en de rand weet? Dan bent u bij ons zeker aan het juiste adres: youngtimers vormen de kern van ons bedrijf én wij hebben al talloze auto's voor klanten mogen importeren.

Waarom een youngtimer importeren?

Er zijn diverse redenen waarom een youngtimer importeren interessant kan zijn, maar het voornaamste is de combinatie van een groter aanbod voor een gunstigere prijs. Auto's zijn in het buitenland - en zéker in Duitsland - over het algemeen een stuk groter of luxer uitgevoerd.

Welke merken bij voorbaat (financieel) interessant zijn om te importeren verschilt sterk per land: wilt u een BMW, Mercedes, Audi of Volkswagen youngtimer importeren? Dan is de markt groter (en de prijs gunstiger) in Duitsland - terwijl u voor een Peugeot of Renault beter in Frankrijk of België zijn.

Wij importeren de youngtimer van uw keuze

Ik help u graag in de zoektocht naar, en import van uw gewenste youngtimer. Hoe ik dat doe? Daar heb ik een hele website aan gewijd, maar in het kort verloopt het traject alsvolgt:

Het startpunt: de zoektocht

Ik ga te werk volgens een trechter-methode, waarin we breed beginnen maar uiteindelijk de youngtimer van uw keuze samen vinden. Dat begint met een gesprek waarbij uw wensen, eisen en budget duidelijk worden en ik waar nodig kan adviseren. Criteria zoals budget, merk, brandstof en kilometrage zijn belangrijke input. Ik leg u een aantal keuzes voor, net zolang totdat we uw youngtimer gevonden hebben.

Aankoop en importeren van uw youngtimer

Zodra we de youngtimer van uw wens hebben gevonden en we het financiële plaatje hebben besproken, reis ik af naar de verkopende partij voor inspectie, onderhandeling en aankoop. Zodra er een akkoord bereikt is wordt de auto naar Nederland getransporteerd - uiteraard verzekerd en in eigen beheer - en kan het daadwerkelijke importeren beginnen.

Bij aankomst van de auto in Heijen wordt de definitieve BPM berekend en ga ik richting de RDW voor keuring en registratie. De definitieve BPM-berekening wordt richting Douane gestuurd en bij goedkeuring overgemaakt naar de Belastingdienst.

Tot slot maken we de auto netjes rijklaar, en is uw youngtimer klaar voor aflevering en kunt u onbezorgd vele veilige kilometers maken.

Wij importeren de youngtimer van uw keuze

Kosten om een youngtimer te importeren

Bij het importeren van een youngtimer zijn er een aantal kostenposten waar u rekening mee moet houden. Natuurlijk de aanschaf van de youngtimer, maar ook transport-, RDW-, BPM-, Kenteken- en APK-kosten horen erbij. Hiervoor bereken ik de BPM op een zo eerlijk en laag mogelijke manier.

Natuurlijk vraag ik zelf ook een vergoeding voor de bemiddeling tijdens het importtraject. Het goede nieuws is: doordat ik zelf de onderhandelingen met de verkoper doe én de definitieve BPM bereken, verdien ik mezelf bijna altijd terug!


Vertrouwen gewekt? Kom langs!

U bent meer dan welkom om langs te komen om de opties en wensen te bespreken. Maakt u van tevoren een afspraak? Dan kan ik zorgen dat er iemand aanwezig is om de continue aanloop van klanten op te vangen. Ik neem graag ruim de tijd voor u.

Wilt u meer weten over het importeren van een auto? Neem dan een kijkje op mijn speciale auto import-website waar nog veel meer informatie staat. Direct langskomen om u te laten adviseren is natuurlijk ook mogelijk.

Direct naar de occasions!

Youngtimer Kopen

Edisonstraat 26A, 6604 BV Wijchen

info@youngtimerkopen.nl

Tel: 024-2036145

Teleurstellingen voorkomen?
Bel voor een afspraak!

Youngtimer Kopen is na zes jaar full-time verdergegaan als een kleinschaliger autobedrijf. Andere grootte, maar nog steeds met dezelfde passie, expertise en inzet om klanten te voorzien van goed advies. Maak daarom (telefonisch) een afspraak als u een auto wilt komen bezichtigen. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan en is een warm welkom en een schone auto gegarandeerd.

Marcel